REGRESIJA V PRETEKLA ŽIVLJENJA

" Nismo človeška bitja z duhovno izkušnjo. Smo duhovna bitja s človeško izkušnjo."

PRETEKLA ŽIVLJENJA

Kako vaša pretekla življenja vplivajo na vaše sedanje življenje?

Ali vam poznavanje prejšnjih življenj lahko pomaga, da opazite trende v vašem sedanjem življenju ter ali lahko na zadevo pogledate iz širše perspektive?

Ali bi vam to pomagalo pri boljšem razumevanju vaših odnosov?

Vsako življenje, ki ga živimo je še ena nitka v kozmični tapiseriji življenj. Prav tako kot smo delček kozmične tapiserije, ki se prepleta skozi življenja drugih ljudi, imamo tudi osebno tapiserijo, ki jo plete naša duša iz življenja v življenje. Vsako življenje, pa naj se dogaja v preteklosti, sedanjosti ali v prihodnosti, doda še eno nitko v tapiserijo, ki predstavlja našo dušo. Če pogledamo le eno nitko ali življenje v tej tapiseriji, morda iz nje ne bomo mogli potegniti globljega pomena, če pa ga pogledamo v kontekstu celotne tkanine ali dušnega razvoja pa nam predstavi povsem drugačno perspektivo. Vsaka nitka lahko vsebuje različne barve, s pomočjo katerih se dopolnjujejo različni segmenti tkanine. Morda nekatera življenja vsebujejo več temnih tonov in nekatera več svetlih tonov, po vsej verjetnosti pa vsako življenje vsebuje kombinacijo obojih. Z vsakim življenjem doprinesemo k večji sliki duše in tako se lahko vidimo več kot le fizično telo in več kot le eno življenje.

S tem, ko pogledamo na svoja življenja iz višjega nivoja, nekatera dejanja izgubijo pomen, druga pa pridobijo v pomenu. Nekatera dejanja ne spremenijo le naših življenj, temveč tudi življenja drugih. Nekatera dejanja lahko vplivajo na narod, kulturo ali na planet. Toda katera so ta, ki so pomembna? S tem, ko pogledamo celotno dušno tapiserijo, nam to pomaga, da pridobimo nove vpoglede. Regresija v pretekla življenja nam lahko prikaže večjo sliko ter nam lahko prikaže dogodke iz perspektive stvarnika in ne le iz naše omejene Zemeljske perspektive. Razumevanje celotne slike našega razvoja duše, naše lekcije in naših uspehov, nas lahko inspirirajo, da se premaknemo naprej na načine za katere prej nismo imeli dovolj samozavesti.

KAJ JE REGRESIJA V PRETEKLA ŽIVLJENJA

Regresija v pretekla življenja je prva komponenta QHHT tehnike in vključuje regresijo posameznika in vodstvo skozi primerno prejšnje življenje od prve scene, ki jo vidi, skozi različna obdobja življenja ter na koncu tudi izkušnjo smrti.

Regresija v pretekla življenja je tehnika relaksacije in pogleda navznoter, s pomočjo katere lahko posameznik pridobi informacije, ki so v veliki meri nedostopne zavestnemu umu. Regresija v pretekla življenja je delno meditacija in delno hipnoza s pomočjo katere posameznik umiri zavestni um in naprosi dušo za določene informacije. Ko človek izkusi regresijo v pretekla življenja, ponavadi odkrije zgodbe v katerih igrajo popolnoma druge glavne vloge kot v življenju, ki ga živijo sedaj. Mnogi ljudje vidijo te »filme« kot življenja, ki so jih živeli v preteklosti, na Zemlji, drugih planetih in drugih dimenzijah. Včasih zgodbe nakazujejo na potencial v prihodnosti. Nekateri ljudje ne sprejmejo zgodb kot njihova lastna prejšnja ali paralelna življenja, vendar kljub temu opazijo kako te zgodbe ilustrirajo lekcije ali vpoglede, ki so za njih pomembne v sedanjem življenju. Ne glede na to, kako se lotite regresije v pretekla življenja, so te lahko zelo koristne.

Tako nam torej lahko regresija v pretekla življenja pomaga, da prepoznamo zgodbo v ozadju, ki pogosto postavi naša trenutna življenja v širšo perspektivo. Trenutni dogodki izgledajo drugače, ko jih postavimo v perspektivo preteklih napak in karmičnih lekcij. Za trenutne ljubezni se lahko izkaže, da gre za ljubljene osebe iz mnogih preteklih življenj ali pa kot novi življenjski udeleženci, ki prinašajo sveže začetke.

Podzavest si bo izbrala katero preteklo življenje bo pokazala posamezniku, oni pa bodo vodeni skozenj s strani QHHT terapevta. Preteklo življenje, za katerega se podzavest odloči, da ga bo pokazala posamezniku je vedno pomembno za trenutno življenje, ki ga posameznik živi sedaj. Dogaja se tudi, da se posamezniku pokažejo različna prejšnja življenja v eni sami terapiji. QHHT terapevt usmerja posameznika skozi prejšnje življenje s pomočjo vprašanj, ki pomagajo določiti časovno obdobje in družbeni okvir preteklega življenja.

METODOLOGIJA

Metoda regresije v pretekla življenja po Dolores Cannon

Dolores Cannon je raziskovala nov tip hipnoterapije, ki je zmanjšal količino časa preživetega v relaksacijsko-vizualizacijskih tehnikah v primerjavi z tradicionalnimi pristopi. Na koncu je poimenovala ta način hipnoterapije: Quantum Healing Hypnosis Technique℠ (QHHT®). Dodala je tudi vprašanja namenjena podzavesti za katere je ugotovila, da so zelo učinkovita metoda za reševanje cel kup težav. Tisti, ki uporabljajo metodo gospe Cannon, se jim skozi leta prakticiranja odpre dostop do mnogih različnih nivojev modrosti. O teh nenavadnih informacijah do katerih je prišla preko regresij svojih strank je napisala celo vrsto knjig.

Več o Dolores Cannon preberite:

KAKO DELUJE REGRESIJA?

Mehanika regresije v pretekla življenja:

Bodite odkriti glede vprašanj, ki vas zanimajo.

Bodite pripravljeni na pogovor z terapevtom, ki lahko traja uro ali več pred začetkom regresije. Ta pogovor pomaga, da bolje spoznamo drug drugega in da vzpostavimo zaupanje, ki je potrebno za ta način dela. Več informacij, kot jih terapevt pridobi v zvezi z vašimi vprašanji in težavami, večja možnost je, da bo lahko vprašal specifična vprašanja med potekom regresije, ki so nujna, da pridete do informacij, ki jih iščete.

Tik preden pričnete s samo regresijo boste imeli možnost, da greste na stranišče. Če začutite, da morate na stranišče med regresijo, kar je pogosto telesni odziv na ekstremno relaksacijo, je to lahko moteče. Zato je zaželeno, da greste na stranišče pred začetkom regresije.

Ekstremna relaksacija povzroči padec vašega krvnega pritiska, zaradi česa vas lahko prične zebsti. Zato bodo pri roki odeje, da se lahko pokrijete.

Ponavadi stranka preživi približno dve uri v ležečem položaju in v stanju transa.

Tekom terapije, bo aktivna vaša intuitivna in vizualna stran možganov in lahko se vam zdi kot da gledate film. Ljudje, ki niso zelo vizualni lahko prejemajo občutke in informacije na druge načine. Terapevt vas bo prosil, da opišete vse kar vidite, slišite in čutite, tako da vas lahko najbolje vodi s pomočjo primernih vprašanj, smernic in sugestij.

Po regresiji boste porabili približno 30 minut v pogovoru s terapevtom o regresiji. Ker se ponavadi ne boste jasno spomnili vsega kar ste opisali v vaši regresiji, bo vaša terapija posneta. Posnetek boste prejeli po elektronski pošti.

Po regresiji se lahko počutite rahlo odzemljeno. Priporočeno je, da po regresiji pijete veliko vode, nekaj pojeste ter da izvedete nekakšno fizično aktivnost kot je npr. sprehod preden sede za volan, pri čemer ne smete voziti več kot 2 uri.

Po terapiji ni priporočljivo, da greste takoj spat, saj vas lahko zopet odnese v trans.

VEČ KOT PRETEKLO ŽIVLJENJE - DOSTOP DO MODROSTI

Mnogi ljudje želijo izvedeti kaj je njihovo življenjsko poslanstvo ali namen. Iščejo informacije o svojem zdravju, prihodnosti, službah in kariernih ciljih. Veliko od teh informacij lahko pridobimo s pomočjo meditativnega/trans stanja uporabljenega v regresiji v pretekla življenja. Dolores Cannon ponavadi popelje svoje stranke na ogled dveh ali štirih preteklih življenj (odvisno od globine pregleda in trajanja življenja), preden predlaga svojim strankam, da dostopijo do informacij, ki so izven njihovih prejšnjih življenj.

To je seveda proces soustvarjanja, ki je odvisen od sodelovanja tako terapevta kot tudi stranke. Vsaka terapija je zelo individualna in je odvisna od potreb in sposobnosti stranke. S pomočjo QHHT lahko ljudje pogostokrat naredijo pregled svojih prejšnjih življenj s pomočjo pogovora z njihovo podzavestjo, dušo ali dušnih vodnikov. To jim lahko pomaga, da postavijo dogodke v kontekst njihovih sedanjih življenj in še mnogo več. Vir modrosti s katerim vzpostavimo stik med terapijo je pogostokrat odvisen od nivoja posameznikovega duhovnega prebujenja.

Nekateri ljudje obiščejo “življenje med življenji” katerega omenja tudi Michael Newton. Lahko obiščejo tudi njihovo dušno skupino, Tempelj zdravljenja, Eterično knjižnico (akašini zapisi) ali svet, ki jih je pripravil na določeno življenje. Izkušnje vsakega posameznika so edinstvene in so odvisne od njegovih želja in vprašanj ter tudi od tega kar se tekom terapije pokaže, da človek potrebuje.

Več o Kvantni Hipnozi (QHHT®) preberite:

Scroll to Top
Piškotki

Za boljšo uporabniško izkušnjo, spletna stran uporablja piškotke. Več o piškotkih lahko preberete tukaj